Inici

DONE és un projecte de pensament i creació que vol aproximar-nos al ja-no-tan-nou ecosistema de la imatge després de la implantació de la tecnologia digital i d’Internet. La nova edició, que porta per títol «Unsupervised Imaginations» (Imaginacions no supervisades), se centra en els encreuaments entre la imatge i els processos, tècniques i materialitats de la intel·ligència artificial.

El programa parteix del nou estadi de la fotografia computacional per abastar l’amplíssim espectre de preguntes que suscita la no-supervisió per part d’humans en les tecnologies implicades en el circuit de la visió, i que invoca preguntes de caràcter estètic, polític i ètic.

Formen part de l’equip curatorial d’aquesta nova edició: Roc Herms, Martí Sánchez-Fibla i Jara Rocha.

«Unsupervised Imaginations» proposa, d’una banda, una sèrie de taules rodones per posar en circulació matèries, llenguatges, tàctiques i procediments estudiats o executats per agents artístics, tecnocientífics o activistes:

The Good Photography
Jorge Caballero, Anna Giralt Gris, Roc Herms, Vasily Zubarev
15 de gener, 19:00

Respons(h)abilitats tecnoecològiques
Abelardo Gil-Fournier, Nicolas Malevé, Jara Rocha
6 de febrer, 19:00

Imatge, intel·ligència artificial i creativitat
Joan Fontcuberta, Anna Ridler, Martí Sánchez-Fibla
17 de febrer, 19:00

D’altra banda, el col·lectiu Estampa executarà una investigació experimental en el marc d’aquesta edició titulat «Omplir segons contingut (Termes i condicions 1)».

El programa d’aquesta nova edició es completa amb «Un dia a la teva vida: algorismes narratius», que està vinculat al nostre projecte de perfil pedagògic imagenred.org liderat pel fotògraf Julián Barón i que es donarà a conèixer el segon semestre de 2020.