Un dels programes transversals de la nova edició de DONE és Un dia a la teva vida: algorismes narratius, que està impulsat per Julián Barón.

El projecte es pot entendre com el substrat d’una nova fase del nostre programa educatiu que vam començar el 2017 titulat imagenred.org i que consisteix en una sèrie d’exercicis o accions visuals que volen fer-nos reflexionar sobre la nostra relació amb les imatges des de les seves lògiques de producció, gestió, circulació, consum i apropiació.

L’objectiu ara és propiciar una reflexió sobre la condició creadora al voltant de la intel·ligència artificial, per plantejar un nou exercici d’imagenred.org, el número 9. Per fer-ho, se centrarà l’atenció en els processos que defineixen i estableixen els algorismes com a unitat bàsica de definició i desenvolupament de gran part del nostre ecosistema digital, present en el nostre dia a dia sense que moltes vegades en siguem conscients.

Un dia a la teva vida: algorismes narratius vol servir de punt de trobada per a la reflexió i la investigació de noves maneres de creació i agitació visual mitjançant l’aplicació d’una sèrie d’accions, tasques i processos que puguin anar generant una consciència social col·lectiva al voltant del mateix fenomen de la intel·ligència artificial.

Per a aquest nou exercici es comptarà amb la participació de les Escoles Amigues de Foto Colectania i per això s’està dissenyant un lloc web que té ànima de laboratori. Aquest lloc web servirà d’eina per compartir i entendre amb els diferents grups d’estudiants quins són els mecanismes que utilitzen els algorismes i començar així a “jugar” amb la màquina.