GRAB

Grab proposa a cinc artistes visuals residents o nascuts a Espanya d’incipient trajectòria que treballin en una peça audiovisual. Cada vídeo prendrà com a punt de partida les cinc qüestions entorn les quals tractaran les conferències i els laboratoris. Els treballs estaran disponibles en aquesta mateixa pàgina un cop realitzats.

 


PENSAMENT | novembre
María de la O Garrido
Linares, 1985. El seu treball més recent analitza les conseqüències del capitalisme en la quotidianitat i la relació entre classes socials i tecnologia. Per a això utilitza diferents mitjans -fotografia, collage, escultura, vídeo, arxiu etc.- com a eines, seguint una ètica del collage on escull elements d’un extens espectre de possibilitats, llocs, i esdeveniments; juxtaposant, recontextualitzant i reinterpretant amb la finalitat de transformar i generar nous significats i conclusions que es tradueixen en instal·lacions escultòriques.

VISIBILITAT | desembre
Laura Tabarés
Lleó,1991. Combina i hibrida investigació, gestió, comissariat i creació entorn l’estudi de la imatge, la fotografia i l’artivisme a l’era d’Internet. Per això utilitza mitjans diversos com la conferència audiovisual, els escrits en xarxes socials, l’expo-farra, la postfotografia, etc., desenvolupant els seus projectes des de l’humor i un punt de vista crític i generacional.

COS | gener
Sandra Torras
Barcelona, 1988. La seva pràctica artística se centra tant en les problemàtiques com en les ambigüitats postmodernes del cos, sentint una profunda obsessió per les dicotomies que ofereix: natural-artificial, matèric-inert, real-virtual, caduc-etern, únic-reproduïble, bell-terrible, corpori-tecnològic… D’aquesta atracció per tot allò que zigzagueja, travessa i fuig de la norma neix un fort interès per transgredir les fronteres del cos per deixar enrere les dictadures de l’aparença física, els cànons estètics preestablerts i qualsevol rastre d’identitat imposada a través de la modificació i la reescriptura corpòria.

INFORMACIÓ | febrer
Florencia Aliberti
Buenos Aires, resident a Barcelona, 1986. Treballa principalment en el domini del cinema/vídeo documental i experimental. Les seves propostes se situen entre el format de projecció i d’exposició, transitant tant la sala de cinema com espais expositius. Part del seu treball explora formes d’apropiació en l’audiovisual, des de l’analògic al digital, creant noves narratives per a imatges existents. Els seus últims treballs d’apropiació s’han centrat en les noves formes d’acte-representació i exhibició del privat a Internet.

ESTÈTIQUES | març
Guim Ayora
Sant Sadurní d’Anoia, 1995. Educat dins la generació Internet i obsessionat per l’alteració de la imatge digital, el seu treball investiga infinites realitats on la imatge modificada obre noves portes al coneixement. Estudiant de fotografia a Idep Barcelona, fotògraf investigador “maker, taker, faker” i col·laborador en projectes com ArtLab la Pedrera al costat de Boreals. La seva gran interacció amb la imatge d’Internet ha causat un desinterès per la fotografia directa i busca nous imaginaris a través de la manipulació.