logo
Distributed Cognition Cooperative

Distributed Cognition Cooperative

Inicis i finals del colonialisme: desfer les temporalitats imperials

Com un fil, el colonialisme serpenteja i s'enrotlla en múltiples direccions en comptes d'avançar linealment en el temps. Anna Engelhardt i Sasha Shestakova desemboliquen la temporalitat colonial de l'espai postsoviètic a través de les nocions de linealitat, latència, recursivitat i duració, tot mirant més enllà de les representacions estereotipades de ruïnes en què el temps sembla que s'hagi aturat.

En aquesta conferència performativa, investiguen com els imaginaris futuristes de l'exploració espacial i la industrialització soviètiques infligeixen la violència colonial russa en nacions sobiranes. Les guerres colonials russes —lliurades a través d'infraestructures logístiques monstruoses, armes que de vegades fallen, exèrcits d'altres i tàctiques de guerra cibernètica— abasten diverses generacions i sotmeten les seves víctimes a cicles repetits de por i violència.

Mentre els morts d'una guerra persegueixen els morts d'una altra, Anna Engelhardt i Sasha Shestakova reflexionen sobre com acollir la finitud i amplificar l'obsolescència dels règims colonials.

Fundada per les artistes i investigadores Anna Engelhardt i Sasha Shestakova, Distributed Cognition Cooperative (DCC) és una entitat de recerca centrada en la des(colonialitat) postsoviètica. A través d'una recerca d'infraestructures i logística basada en la pràctica, DCC intenta desentranyar l'espai postsoviètic com a concepte heterogeni amb especial èmfasi en la materialitat dels cossos en el treball de màquines aparentment abstractes.

Entre els projectes, destaca Intermodal Terminal, una plataforma web col·laborativa que investiga la logística colonial de l'espai postsoviètic a través de la terminal intermodal de Nakhodka, una ciutat portuària a la costa Pacífica de Rússia; i Caring for the Shaky Ground, un assaig diagramàtic que explora el mapatge cognitiu de les infraestructures de rec des(colonials) de Crimea.

Anna Engelhardt és el sobrenom d'una artista audiovisual i escriptora russa anònima que adopta plantejaments descolonials poc convencionals envers el ciberespai, com la guerra cibernètica russa com a ens colonial.

Sasha Shestakova és una investigadora russa especialitzada en el camp de la tecnologia i el colonialisme, i cofundadora de Distributed Cognition Cooperative.

► Participen el 18 de març de 2022 - Vegeu el programa complet