logo
75 Tbps de (✿◠ω◠) ︻╦╤─aaa

75 Tbps de (✿◠ω◠) ︻╦╤─

75 Terabits per segon de tendra violència, un laboratori creatiu sobre la mutació contemporània de la violència en les cultures visuals en línia, amb Noura Tafeche (25 febrer - 18 març)

75 Tbps de (✿◠ω◠) ︻╦╤─ és un laboratori creatiu sobre la mutació contemporània de la violència en les cultures visuals en línia, liderat per la investigadora independent i artista Noura Tafeche.

La sobreproducció d'imatges personals, el militarisme comunicatiu i la sexualització de la propaganda estan donant lloc a una mescla estranya i esquiva on la tendresa i la violència es barregen i col·lapsen de manera inquietant.

Basat en la recerca en curs de Noura Tafeche, aquest laboratori ofereix una combinació de mètodes de recerca i anàlisi per a un experiment pràctic amb un disseny futurista paradoxal. L'observació en viu d'actes performatius i estils visuals a les xarxes socials és el primer pas d'una recerca sobre un ecosistema emergent d'imatges i prepara el terreny per a la tasca creativa que duran a terme els participants en aquest taller.

Objectius

El laboratori 75 Tbps de (✿◠ω◠) ︻╦╤─ té com a objectiu dotar els/les participants d'eines per:

  • Explorar zones extremes de les cultures visuals contemporànies
  • Aprendre tàctiques de documentació de materials digitals efímers
  • Desenvolupar una reflexió crítica sobre les noves formes de propaganda
  • Utilitzar materials trobats per a la performace o el disseny especulatiu

El repte (i el joc) d'aquest laboratori consisteix a crear una sèrie d'objectes visuals (animacions, objectes digitals, vídeos, sticker packs, estils de maquillatge, filtres, etc.) que puguin funcionar com a mostres potencials de propaganda futurista, controvertides o fins i tot inquietants.

Perfil de les/els participants

El taller està obert a alumnes, professors/es, equips mixtos d'alumnes i professors/es, artistes emergents, col·lectius d'art, ciberflâneurs i altres grups de persones que se sumin per a l'ocasió. Es pot participar de manera individual o com a equip. No calen habilitats específiques, però serà útil certa familiaritat amb la creació d'imatges (de qualsevol mena: 2D, 3D, audiovisual, alta qualitat o baixa resolució, original o remix, etc.).

Detalls pràctics

Aquest laboratori es du a terme durant quatre divendres des del 25 de febrer fins al 18 de març i comença i acaba amb sessions presencials a la Fundación Foto Colectania. Les altres sessions es duran terme en línia:

  • Divendres, 25 de febrer de 16 h a 20 h, presencial a Foto Colectania (opcional en streaming): explicació de la proposta de treball, introducció de l'arxiu existent, descripció de possibles mètodes, intercanvi d'idees.
  • Divendres, 4 de març de 17 h a 19 h, en línia (horari per confirmar amb els/les participants): tutorització i posada en comú.
  • Divendres, 11 de març de 17 h a 19 h, en línia (horari per confirmar amb els/les participants): tutorització i posada en comú.
  • Sessió opcional segons la disponibilitat de les/els participants: dimecres 16 i dijous 17 de març, presencial a Foto Colectania o en línia (segons convingui): posada en comú i preparació de la presentació pública.
  • Divendres, 18 de març a les 18 h: presentació pública durant les jornades DONE 6 dels resultats del taller i els projectes.

Capacitat: 8-10 participants (per ordre d'inscripció)

Requisits tècnics: No cal tenir habilitats específiques, però sí que és indispensable tenir certa curiositat per les cultures visuals contemporànies. Per a les sessions presencials, caldrà un ordinador o un altre dispositiu portàtil.

Idioma: L'idioma principal del taller serà l'anglès, tot i que no es farà servir un llenguatge complex i els/les organitzadors/es s'encarregaran de traduir si fos necessari.

Inscripcions: Envia un correu electrònic a done@fotocolectania.org. Indica'ns el teu nom i cognoms (o un sobrenom, si no vols utilitzar el teu nom), la teva adreça electrònica i una manera de contactar-te ràpidament si hi ha cap imprevist (telèfon o xat), així com el motiu pel qual vols inscriure't en aquest taller.

Termini per inscriure's: Fins al 24 de febrer

Preu: 20 €; artistes i estudiants 10 €; gratuït per aturats.

Gratuït per a Amics i Socis de Foto Colectania, i per a alumnes i docents de les nostres Escoles Amigues: EASD | Escola Superior d'Art i Disseny Serra i Abella, F.D. Fotodesign School | Escuela de fotografía y estilismo de moda, Fundació Collserola, Grisart | Escuela Internacional de Fotografía de Barcelona, Idep | Escuela Superior de Imagen y Diseño, IEFC | Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya, Instituto 8, LCI Barcelona, CITM - Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia.