logo
Joshua Citarella

Joshua Citarella centra la seva recerca artística en les subcultures polítiques en línia i les seves tàctiques digitals, que sovint tendeixen a sublimar la radicalització i escalar-la a formes ràpides i irrecognoscibles. En comptes de culpar els mitjans digitals, argumenta Citarella, hauríem de centrar l'atenció en les rendes baixes, l'unionisme fallit, la pressió social i la manca generalitzada d'agència.

És autor de Politigram & the Post-left (2018, 2021) i de 20 Interviews (2020), per encàrrec de Rhizome, una organització afiliada al New Museum New York, entitat pionera en l'art contemporani compromès amb les tecnologies digitals i Internet. Recentment, Citallera ha investigat i promocionat activament iniciatives experimentals com organitzacions autònomes descentralitzades; algunes d'aquestes iniciatives són, per exemple, DoNotResearch, una comunitat en línia autogestionada que publica escrits, art visual i recerca sobre la cultura d'Internet com a alternativa a l'acadèmia, i Channel, una plataforma que permetrà als creadors treballar de forma col·lectiva, agrupant el seu contingut de streaming, però alhora mantenint comunitats diferenciades.

Presenta el programa de ràdio Memes as Politics a Montez Press Radio, Nova York. Entre altres centres on s'han pogut veure les seves exposicions individuals recents, destaquen Bas Fisher Invitational, Miami; Corcoran School of the Arts and Design a la Universitat George Washington; i Higher Pictures, a Nova York. Ha estat assessor extern de la Universitat Carnegie Mellon (2020) i de la Universitat Tufts (2021). La seva obra forma part de les col·leccions del Stedelijk Museum, als Països Baixos, i del Hood Museum of Art, als EUA.

► Participa el 17 de març de 2022 - Vegeu el programa complet