logo
Gerard Ortín

Gerard Ortín Castellví és artista, cineasta i investigador. El seu treball analitza el rol de la producció d'imatges en la indústria alimentària i revela les infraestructures opaques i els mecanismes sistèmics que la integren. Redefinir les formes de producció, distribució i consum dels aliments constitueix un dels principals reptes de les dècades vinents. Mitjançant l'exploració de tècniques de la imatge en l'agrilogística, la circulació de menjar en l'economia de plataformes i els aliments del futur, les obres fílmiques de Gerard Ortín exposen com sorgeixen els nous règims alimentaris corporatius i el seu indiscernible i sorprenent vincle amb els règims òptics, especialment recolzats sobre la visió maquínica.

És llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Ha cursat un MFA al Sandberg Instituut d'Amsterdam i el MA “Artists’ Film and Moving Image” a Goldsmiths (Universitat de Londres), on actualment cursa un doctorat i imparteix classes en el grau d'Art i Ecologia. Ha exposat a la Fundació Joan Miró (Barcelona), així com a Tabakalera (Sant Sebastià), al Stedelijk Museum Bureau (Amsterdam) i a l'Office for Contemporary Art (Oslo). Els seus treballs s'han projectat en llocs com ara el Centre Georges Pompidou (París), Anthology Film Archives (Nova York), LUX (Londres), City Film Festival (Londres) i Visions du Réel (Nyon), entre d'altres.

La seva pel·lícula Reserve va rebre la menció al millor curt en la 42a edició del Festival Cinéma du Réel (París). La seva darrera pel·lícula, Agrilogística, es va estrenar a la secció de curtmetratges de la 72a edició del Festival Internacional de Cinema de Berlín.

► Participa el 18 de març de 2022 - Vegeu el programa complet