logo
Chiara Di Leone & Luiza Crosman

El rostre humà, sostenen Luiza Crosman i Chiara Di Leone, és un projecte de disseny. Lluny de ser un vehicle natural i innocent d'expressió humana individual, el rostre ha esdevingut un element operat per sistemes automatitzats de dimensions molt superiors. En altres paraules, els rostres i els cossos s'estan convertint en infraestructures crítiques. L'ús generalitzat de mascaretes com a elements clau perquè el nostre cos sigui acceptable i estigui degudament protegit —juntament amb les aplicacions, els conjunts de dades i els models per rastrejar contagis durant la pandèmia de la COVID-19— no ha fet altra cosa que accelerar aquest procés.

Mentrestant, incapaços o reticents a reunir-nos en la vida real, confiem els nostres cossos de dades a plataformes extractivistes i sistema de control, des de l'accés als nostres dispositius privats fins a plataformes de vídeos en línea connectades a sistemes pràcticament monopolístics que es dediquen a generar perfils dels usuaris. En la seva proposta de recerca Face as Infrastructure, Di Leone i Crosman indaguen quins són els desafiaments socials i polítics d'aquest canvi històric en la noció de rostre i cos establerta des de fa segles.

Luiza Crosman és artista i escriptora. La seva obra comprèn instal·lacions, disseny especulatiu, educació i dinàmiques institucionals amb un interès especial per les metodologies infraestructurals. Explora la retroalimentació entre les formes d'organització humana, les noves tecnologies i els sistemes globals i planetaris. Crosman ha exposat i desenvolupat projectes amb Casa do Povo, aarea, 33rd São Paulo Biennial, WIELS, CAC Vilnius i SFMoma, entre d'altres. Compta amb publicacions recents a Passepartout Journal, TANK, Strelka Mag i Arts of the Working Class.

Chiara Di Leone és escriptora i investigadora. El seu treball se centra en les narratives econòmiques, la governança anticipatòria i les intervencions climàtiques, entre altres àmbits. Ha publicat assajos en publicacions com TANK, KALEIDOSCOPE, Strelka Mag o RealReview. Chiara assessora regularment entitats com ara BBC R&D o Serpentine Galleries a través de la recerca del disseny.

► Participen el 18 de març de 2022 - Vegeu el programa complet

ACTUALITZACIÓ: Ateses les dramàtiques circumstàncies per la violenta i il·lícita invasió d'Ucraïna per part de Rússia, Chiara Di Leone no podrà participar en la conferència.