Inici

DONE és un projecte de pensament i creació que vol aproximar-nos al ja-no-tan-nou ecosistema de la imatge després de la implantació de la tecnologia digital i d’Internet. La nova edició porta per títol «The More-than-Human Mascarade» (La mascarada més que humana).

Com els cíborgs medievals dibuixats per Rabelais, com el desplegament de tàctiques de camuflatge per part d’organismes de tota mena o com la gran festa de rols i perfils venecians del segle XVI: la mascarada més que humana és també una zona de tensió cultural en la qual ens trobem avui dia. En contextos hiperrelacionals a escala planetària, on la representació, l’ofuscació, l’artificialitat o la simulació es juxtaposen mentre ballem amb múltiples màscares en mig de (i mitjançant) xarxes socials i intel·ligències artificials.

El programa del 2021 parteix del nou estadi de la fotografia computacional respecte al fenomen del rostre. «The More-than-Human Mascarade» es configura al voltant de dues commissions d’artistes (els resultats dels quals s’exposaran a Foto Colectania, de forma presencial o virtual) i tres converses registrades en vídeo: un cicle en línia que activa converses, problematitzacions, experiments i creacions que procuren afegir matisos a una contemporaneïtat que, per la seva complexitat, no deixa de ser radicalment mundana. Aquesta nova edició de DONE està cocomissariada per Roc Herms, Martí Sánchez-Fibla i Jara Rocha.

Ja disponible el cicle de tres xerrades + debat participatiu: