Inici

DONE és un projecte de pensament i creació que vol aproximar-nos al nou ecosistema de la imatge després de la implantació de la tecnologia digital i d’Internet. El format i les activitats evolucionen en cada edició, experimentant amb noves formes de generar i propagar idees i continguts.

En aquesta tercera edició, el programa gira al voltant del tema de recerca anual de Foto Colectania: «Photography In Print | Online», la convivència en els suports que viu avui la imatge: el mitjà imprès i l’espai en línia. En un món dominat pel contingut digital i intangible, la fotografia impresa està molt lluny de desaparèixer. En contra de la majoria de les prediccions, en les pràctiques de la imatge contemporània la fotografia també s’imprimeix, es projecta, s’enquaderna, pren cos escultòric i forma instal·lativa. Com i per què hem arribat a la hibridació entre el món físic i l’intangible i què estem fent i podem arribar a fer amb això, són les qüestions fonamentals que aquest programa vol abordar.

Per això, es proposen tres activitats:

– Una acció participativa en línia titulada CTRL+P.
– Una sèrie de converses protagonitzades per comissaris, investigadors i teòrics especialitzats en continguts digitals.
Un projecte de creació per a la publicació de continguts digitals desenvolupat per l’artista Silvio Larusso i el PublishingLab d’Àmsterdam titulat Publish or Perish.